09.03.2018

Vapaaoppilas Laura Nivala

Maanantai-iltana kello lähenteli puolta kahdeksaa. Uninen tyttö tuli vastaanottoon kuulokkeet korvilla, otsatukka silmillä. Hän on juuri saapunut bussilla Ouluun ja valmistautuu CityShowDancers muodostelmatunnille – yhdelle kaikista seitsemästä viikkotunnista joilla hän käy tanssimassa Tanssikeskus Citydancessa. Kalajoki – Oulu väliä useamman kerran viikossa reissaava nuori nainen on omalle intohimolleen omistautunut, minkä vuoksi hänet valittiinkin toiseksi Citydancen vapaaoppilaaksi kaudelle 2017-2018.

Laura Nivala on 15-vuotias yhdeksäsluokkalainen Kalajoelta. Lauran perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi isosisko sekä kaksi isoveljeä, joista toinen on myös hyvin menestynyt tanssija. Tanssiharrastuksen Laura on aloittanut jo neljä vuotiaana, ja Citydancella hän on tanssinut noin neljä vuotta. Päälajeihin kuuluu show-, jazz- ja nykytanssi. ”Kun on tanssinut aina, ei voi elää ilman sitä. Tanssiharrastuksen kautta on myös muodostunut oma kaveripiiri ja omanlainen tanssiperhe.” Laura miettii.

Pienestä pitäen koreografioita tehnyt Laura osallistui yhdessä Roosa Karjalaisen kanssa duolla Helsingin Performing Arts SM-karsintoihin omalla teoksellaan ”It’s just lyfe”. Laura on mukana myös Elina Peltoperän ja Joel Alalantelan pienryhmässä Diverse. Molemmat teokset raivasivat tiensä toukokuussa tanssittaviin SM-kisoihin! Näiden teosten lisäksi Laura on mukana sekä Performing Arts että Latino show -muodostelmissa.

Laura on myös menestynyt soolotanssija. Parhaisiin saavutuksiin kuuluu soolojen neljäs sija lapsissa v. 2013, junioreissa kuudes sija v. 2016 ja viides sija v. 2017. Lauran juniorivuodet kruunasi kolmas SM-sija CityTeens -muodostelmassa Asta Hartikaisen ja Krista Saarelan teoksella Mother Earth – äitimaa ja MM-kisat samaisen muodostelman kanssa vuonna 2017, sekä jatkopaikat MM-kisoissa vuosien 2016 ja 2017 soolokisoissa. Esikuvikseen Laura nimeääkin juuri opettajat, jotka ovat häntä opettaneet.

Yläasteen jälkeen Laura haluaisi muuttaa Ouluun ja aloittaa myös lukion Oulussa. Laura toivoisi pääsevänsä tanssimaan isoille lavoille ja musikaaleihin. ”Tanssi opettaa muutakin kuin liikesarjoja. Kun on huomannut itsessään kehitystä, voi alkaa haaveilla suuremmasta.” Laura kiteyttää.

Takaisin uutisiin