SHOW

Showtanssi

Showtanssi on monipuolinen ja vauhdikas tanssilaji, josta tanssiharrastus on helppo aloittaa. Showtanssi on nimensä mukaan esittävää tanssia, jossa kerrotaan tarinaa kehon liikekielen ja tunnetilojen avulla. Tanssitekniikka pohjaa pääasiallisesti jazztanssiin ja balettiin, mutta showtanssi ottaa vaikutteita useista eri tanssityyleistä. Tanssitunnin sisältöön vaikuttavat suuresti opettajan oma persoonallinen tyyli ja käytettävä musiikki, joka voi vaihdella instrumentaalimusiikista tämän päivän pop-hitteihin. Tanssitunneilla keskitytään pääasiallisesti teemallisiin tanssisarjoihin, mutta tunneilla tehdään myös monipuolisia tekniikkaharjoituksia niin keskilattialla kuin salin poikki. Showtanssitunneilla tutustutaan erilaisiin tanssia täydentäviin show-elementteihin, kuten rekvisiittaan, tanssinostoihin ja akrobatiaan. Esittämiseen kiinnitetään erityistä huomiota ja tunneilla harjoitellaan ilmaisukykyä ja oman persoonan rohkeaa esilletuomista.

Disco Dance

Disco Dance on nopeatempoisen musiikin tahdittama vauhdikas laji, jolle tyypillisiä ovat iskevät käsiliikkeet, lajinomaiset askelikot ja vartalon syke. Disco Dance pitää sisällään myös hyppyjä, jalanheittoja ja piruetteja, joita harjoitellaan tuntien tekniikka-osuudessa. Disco Dance kehittää ponnistusvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja nopeutta. Tunneilla tanssitaan sähäköitä tanssisarjoja kokeillen myös pari- ja pienryhmätyöskentelyä. 7-9 -vuotiaiden ryhmässä / Alkeistunneilla ei vaadita aikaisempaa tanssikokemusta ja tunneilla harjoitellaan discon perusliikkeitä ikäkaudelle sopivalla tasolla. Tunnilla tanssitaan avojaloin ja mukaan tarvitset joustavat, vartalonmyötäiset tanssivaatteet sekä juomapullon.

Disco dance tekniikka

Discon tekniikkatunti on tarkoitettu kilpailemisesta kiinnostuneille tai kilpailuihin lähteville. Tunnilla tehdään discon tekniikkaharjoituksia, esim. piruetti- ja hyppyharjoituksia salin poikki sekä keskilattialla.

Disco & Show

Disco & show tunti alkaa lämmittelystä ja lihaskunto-osiosta. Tunnilla harjoitellaan kehonhallintaa ja tanssitekniikkaa pääpiirteissään sekä kehitetään liikkuvuutta. Energinen discotanssi nostaa sykkeet korkealle. Lopputunnista pääset tanssimaan showkoreografiaa ja kokeilemaan showtanssin eri tyylejä broadwaystä lyricaliin. Tunnilla voi olla avojaloin tai sukilla ja mukaan tarvitset joustavat vaatteet sekä juomapullon.

Dance!

Tekeekö mieli vain päästä joraamaan täysillä? Dance! -tunnilla unohdetaan hetkeksi tekniikkasarjat ja pureudutaan kokonaan pidempiin tanssisarjoihin ja -koreografioihin. Luvassa mm. heittäytymistä, hempeilyä, teräviä iskuja, suuria hyppyjä ja laajaa liikettä. Tunti on tarkoitettu jo ennestään tanssia harrastaneille.

Kasaridisko

Tervetuloa mukaan hikisen hauskaan bailausmeininkiin! Tällä tunnilla ei hinkata tekniikkaa vaan heittäydytään tanssin huumaan vaihtelevin teemoin aina kasaridiskosta ysäriin unohtamatta Michael Jacksonia tai Madonnaa – tai räppitanssia!!! Merjan heittäytyvässä ja vauhdikkaassa ohjauksessa vastaan voi tulla siis mitä vain tunnelmia ja tyylejä niin 70-, 80- kuin 90-luvulta. Tunnilla pysyy mukana niin aloittelijat kuin enemmän tanssineet – vaatimuksena on halu heittäytyä ja vähän hullutellakin tanssin parissa!