fbpx

Show

Showtanssi on monipuolinen ja vauhdikas tanssilaji, josta tanssiharrastus on helppo aloittaa. Tunneilla tanssitaan erityylisten musiikkien tahtiin aina listahiteistä lähtien. Tunnin sisältöön vaikuttaa suuresti opettajan oma persoonallinen tyyli.

Tanssitekniikka pohjaa pääasiallisesti jazztanssiin, nykytanssiin ja balettiin, mutta showtanssi ottaa vaikutteita useista eri tanssityyleistä. Showtanssi on nimensä mukaan esittävää tanssia, jossa kerrotaan tarinaa kehon liikekielen ja tunnetilojen avulla. Teemalliset tanssisarjat kehittävät ilmaisukykyä ja rohkaisevat esiintymään. Tanssitunneilla on selkeä rakenne lämmittelyineen, perustekniikka- ja salinpoikkiharjoitteineen, tanssisarjoineen ja venyttelyineen. Keskeisessä roolissa on kuitenkin aina eläytyminen ja tanssin ilon kokeminen.

Varusteet: Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi: 2020

Maanantai:
Show 10-13v alkeisjatko 2 / Elina Piirainen
Show nuoret alkeet 2 / Elina Piirainen

Tiistai:
Show nuoret alkeisjatko 1 / Elina Piirainen
Show nuoret jatko 1 / Nelli Salmela

Keskiviikko:
Show 10-13v jatko 1 / Jenni Jokikokko-Jakkula
Show 10-13v edistyneet / Marjukka Koivuniemi

Torstai:
Show 10-13v jatko 2 / Elina Piirainen
Show nuoret jatko 2 / Marjukka Koivuniemi
Show 16+ edistyneet / Lotta Kyllönen-Jämsä

Lauantai:
Show nuoret jatkotaso / Asta Hartikainen
Show nuoret edistyneet / Lotta Kyllönen-Jämsä

Sunnuntai:
Show nuoret alkeet 1 / Aurora Ylinen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Show tekniikka

Show tekniikka

Show tekniikkatunnit on tarkoitettu ensisijaisesti kilpailutoiminnassa mukana oleville tanssinharrastajille.

Tunneilla pureudutaan syvemmin kokonaisvaltaiseen kehonkäyttöön ja -linjauksiin, harjoitellaan teemoittain eri tanssitekniikan osa-alueita, kuten jalkatekniikkaa, hyppy- ja piruettitekniikoita, lattiatyöskentelyä ja vartalon liikkeen dynamiikkaa.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet, mielellään kohtuullisen vartalonmyötäiset. Avojaloin, mutta sukat mukana. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Torstai:
Show tekniikka nuoret jatkotaso / Elina Piirainen

Perjantai:
Show tekniikka nuoret alkeistaso / Elina Piirainen

Kurssi-info & ilmoittaudu

Dance with impro

Dance with impro-tunnilla tanssitaan opettajan ohjaamia liiketehtäviä ja tanssisarjoja sekä tehdään erilaisia improvisaatiotehtäviä. Tanssisarjoissa ja erilaisissa liiketehtävissä työstetään opettajan johdolla liikkeen laatuja, opetellaan musiikin tulkintaa ja paneudutaan ilmaisuun. Improvisaatiotehtävissä tavoite on oppia lähestymään improvisaatioita leikkimielisesti ja kokeilunhaluisesti ilman isoja paineita sekä pyritään löytämään omaa kehollista ilmaisua ja liikekieltä. Improvisaatiotehtäviä tehdään sekä yksin, pareittain että ryhmissä. Tunti on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Kevätkausi 2020:

Sunnuntai:
Dance with impro nuoret & aikuiset yksi taso / Soile Puumalainen

Kurssi-info & ilmoittaudu

Bollywood

Bollywood-tunnilla heittäydytään intialaisten elokuvien värikkääseen ja tunteikkaaseen maailman sekä nautitaan vauhdikkaasta ja mahtipontisesta Bollywood-musiikista! Lajissa yhdistellään elementtejä klassisista intialaisista temppelitansseista sekä muista tanssilajeista kuten itämaisista tansseista, hip-hopista ja showtanssista. Meno on valitusta musiikista riippuen naisellista ja flirttailevaa, vauhdikasta ja energistä tai täysin hullunkurista ja hauskaa! Aina kuitenkin pilke silmäkulmassa!

Varusteet: Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Kevätkausi 2020:

Sunnuntai:
Bollywood nuoret & aikuiset avoin taso / Aurora Ylinen

Kurssi-info & ilmoittaudu

Disco nuoret

Disco dance on vauhdikas ja sporttinen tanssilaji, joka kehittää ponnistusvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja nopeutta. Sille ominaista on iskevät käsiliikkeet, nopeat askelsarjat, räjähtävät hypyt ja näyttävät poseeraukset. Tämä tanssilaji tempaa mukaansa iloisella ja fyysisesti haastavalla meiningillään!

Disco dance pitää sisällään jalanheittoja ja piruetteja, joita harjoitellaan tuntien tekniikkaosuudessa. Sähäköissä tanssisarjoissa kokeillaan myös pari- ja pienryhmätyöskentelyä. Tunneilla tanssitaan nopeatempoiseen disco- ja popmusiikkiin, joka tempaa taatusti mukaansa nauttimaan tanssin ilosta ja riemusta – ja hikisestä menosta.

Varusteet: Joustavat, vartalonmyötäiset tanssivaatteet sekä avojaloin. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Disco 10-13v jatko 1 / Lotta Kyllönen-Jämsä
Disco nuoret alkeisjatko 1 / Lotta Kyllönen-Jämsä

Tiistai:
Disco juniorit & aikuiset edistyneet (vain kilpailijoille) / Jenni Jokikokko-Jakkula
Disco nuoret & aikuiset alkeet 1 / Oona Moilanen

Torstai:
Disco nuoret jatko 1 / Lotta Kyllönen-Jämsä
Disco nuoret jatko 2 / Jenni Jokikokko-Jakkula

Perjantai:
Disco 10-13v alkeisjatko 1 / Nelli Salmela
Disco nuoret jatko 2 / Lotta Kyllönen-Jämsä

Sunnuntai:
Disco nuoret jatko 1 / Roosa Karjalainen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Girly Style Disco

Girly Style Disco

Tämä jo tanssia harrastaneille tarkoitettu disco dance -tunti pureutuu urheilullisemman menon sijaan korostamaan lajiin kuuluvia pooseerauksia ja naisellisempaa ilmaisua vartalonkäytön, käsien liikeratojen ja asentojen avulla. Tanssisarjoissa on kuitenkin mukana lajiin kuuluvat olennaiset elementit kuten räjähtävät hypyt, erilaiset piruetit ja jalanheitot.

Varusteet: Joustavat, vartalonmyötäiset tanssivaatteet sekä avojaloin. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Lauantai:
Girly Style Disco nuoret yksi taso / Lotta Kyllönen-Jämsä

Kurssi-info & ilmoittaudu
Disco tekniikka & kisaharjoitus

Disco tekniikka & kisaharjoitus

Discon kisaharjoitus sooloissa & duoissa kilpaileville tarkoitettu tunti. Tunnilla tehdään lajinomainen lämmittely, fysiikkaharjoituksia ja erilaisia kilpailutilanneharjoituksia, kuten kisalattian kiertämistä. Lisäksi harjoitellaan omia soolo- ja duo kisakoreografioita.

Kevätkausi 2020:

Sunnuntai:
Disco tekniikka & kisaharjoitus juniorit & aikuiset (vain kilpailijoille) / Jenni Jokikokko-Jakkula

Kurssi-info & ilmoittaudu
Jazz Attack

Jazz Attack

Jazz Attack- tunneilla panostetaan dynaamiseen ja sähäkkään liikkumiseen sekä tanssiteknisen osaamisen monipuoliseen kehittämiseen. Tanssitunneilla tehdään koordinaatio- ja isolaatio -harjoituksia sekä kehonhallintaa parantavia harjoitteita. Tämän lisäksi harjoitellaan lajille tyypillisiä askelkuvioita, jalanheittoja, potkuja sekä piruetteja ja niiden yhdistelmiä. Rytmiin ja sen muutoksiin sekä teräviin iskuihin kiinnitetään erityisesti huomiota. Tanssisarjoihin yhdistetään elementtejä perinteisen jazztanssin sekä musikaalimaailman puolelta. Teemalliset tanssisarjat vahvistavat tanssijan ilmaisukykyä, ilmeikkyyttä ja oman persoonan rohkeaa esilletuomista.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet, mielellään kohtuullisen vartalonmyötäiset. Jazztossut tai avojaloin (sukat mukana). Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Jazz Attack nuoret jatkotaso / Jenni Jokikokko-Jakkula

Keskiviikko:
Jazz Attack nuoret & aikuiset edistyneet / Asta Hartikainen

Lauantai:
Jazz Attack nuoret alkeistaso / Asta Hartikainen

Kurssi-info & ilmoittaudu

Lyrical Jazz

Lyrical Jazz pohjautuu vahvasti esittävän taidetanssin (baletin, jazzin ja nykytanssin) tekniikoihin ja tunnit on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Lyrical Jazz tunneilla harjoitellaan klassisen baletin perusliikkeitä sekä erilaisia piruetteja, hyppyjä ja niiden yhdistelmiä. Tanssisarjoissa korostuvat erilaiset liikkeen laadut, vartalon kokonaisvaltainen käyttö sekä lajille ominainen musiikin tulkinta ja tunnelatautunut ilmaisu. Tanssitunnin musiikkina käytetään perinteiseen jazztanssituntiin verrattuna lyyrisempää musiikkia aina instrumentaalimusiikista balladeihin.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin, jazztossuissa ym. tai sukissa.

Kevätkausi 2020:

Keskiviikko:
Lyrical Jazz nuoret alkeisjatko/jatkotaso / Soile Puumalainen
Lyrical Jazz 16+ edistyneet / Asta Hartikainen

Perjantai:
Lyrical Jazz nuoret edistyneet / Lotta Kyllönen-Jämsä

Sunnuntai:
Lyrical Jazz nuoret edistyneet / Soile Puumalainen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Commercial Jazz

Commercial Jazz

Commercial Jazz on katutanssilajien ja jazztanssin vetävä fuusio, jossa menon määrittää viime kädessä opettajan oma persoonallinen tyyli.

Tunneilla käytetään monien eri tanssityylien tekniikoita, ja tanssikoreografia on sekoitus kaupallista commercial dancea, jazzia ja urbaania katutanssia. Tällä tunnilla tanssitaan asenteella!

Varusteet: Mukavat ja mieluisat treenivaatteet. Sisäkengät ja mahdollisesti satunnaisesti myös korkkarit.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Commercial Jazz nuoret & aikuiset yksi taso / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu

Contemporary Jazz

Contemporary Jazz yhdistää nykytanssin intensiivisen liikkeen ja jazztanssin dynamiikan vahvaksi tunnelatausta ja ilmaisuvoimaa kehittäväksi kokonaisvaltaiseksi tanssityyliksi.

Erilaisten tekniikka- ja kontaktiharjoitteiden avulla kehitetään liikkeenlaatua ja liikemateriaaleissa käytetään paljon myös nykytanssille tyypillistä lattiatyöskentelyä.  Eri tyyliset ja -tempoiset tanssisarjat parantavat fyysistä kehonkäyttöä ja opettavat musiikin tulkintaa.  Tunnin tyyli on viime kädessä sidoksissa opettajan omaan persoonaan.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Kevätkausi 2020:

Perjantai:
Contemporary Jazz nuoret & aikuiset edistyneet / Elina Piirainen

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla pyritään syventämään tietoisuutta omasta kehosta ja löytämään oma luonnollinen tapa liikkua. Nykytanssissa käytetään paljon tilan eri tasoja ja vaihtelevia liikelaatuja. Tunneilla pyritään löytämään kehon keskustasta lähtevä kokonaisvaltainen liike käyttäen hyväksi omaa vartalonpainoa ja hengitystä. Nykytanssiin kuuluu olennaisena osana oman liikkeen tuottaminen ja improvisaatio.

Näyttämö- ja taidetanssilajina nykytanssi on ”sateenvarjolaji” ja pitää sisällään hyvin erilaisia tyylisuuntia ja -muotoja. Tyyli onkin kiinni opettajan omasta persoonallisesta tyylistä ja liikekielestä.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Nykytanssi nuoret jatkotaso / Elina Piirainen
Nykytanssi nuoret & aikuiset edistyneet / Elina Piirainen

Torstai:
Nykytanssi 16+ jatkotaso / Elina Piirainen

Lauantai:
Nykytanssi nuoret alkeisjatko / Venla Virta

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Jumps & turns

Jumps & Turns -tunti on tarkoitettu oheisharjoittelutunniksi kehittämään tanssiteknisiä taitoja jo tanssia harrastaneille. Tunti rakentuu lämmittely ja lihaskunto-osioihin ja kehonhallintaa ja -linjauksia parantaviin harjoituksiin. Pääpaino harjoittelussa on erilaisten piruettien ja hyppyjen tekniikoissa ja niiden variaatioissa. Tunneilla tehdään niin vauhdikkaita ja liikkuvia lattian poikki harjoituksia kuin keskilattialla harjoiteltavia pieniä liikesommitelmia.

Varusteet: Joustavat, vartalonmyötäiset tanssivaatteet sekä avojaloin. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Jumps & turns juniorit & edistyneet (vain kilpailijoille) / Jenni Jokikokko-Jakkula

Perjantai:
Jumps & turns nuoret & aikuiset jatkotaso / Lotta Kyllönen-Jämsä

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Hip-hop nuoret

Hip-hop on täynnä asennetta ja energiaa! Hip-hop on vahvasti tässä päivässä elävä ja muuntuva tanssityyli, joka on sidoksissa hip-hopin musiikkiin ja kulttuuriin. Hip-hopille on tyypillistä erilaiset askelikot ja rytminvaihdokset, käsi- ja jalkakoordinaatiot sekä vartalon isolaatioliikkeet. Mausteena käytetään myös breaking tyylisiä lattiatason akrobatialiikkeitä.

Hip-hopissa tyylien kirjo on laaja ja tunteja leimaa pitkälle opettajan oma persoonallinen tyyli, joka näkyy erityisesti tunneilla tehtävissä tanssisarjoissa. Tärkeintä on kuitenkin mahtavan hyvä fiilis ja groove!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet sekä sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Hip-hop nuoret & aikuiset alkeet 1 / Heidi Hartzell
Hip-hop nuoret & aikuiset edistyneet / Heidi Hartzell

Tiistai:
Hip-hop 10-13v jatkotaso / Jutta Sulkala
Hip-hop nuoret & aikuiset edistyneet / Julian Owusu

Torstai:
Hip-hop nuoret alkeet 2 / Jutta Sulkala
Hip-hop nuoret alkeet alkeisjatko 1 / Veera Pyykkö
Hip-hop nuoret & aikuiset jatkotaso / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Hip-hop Freestyle

Hip-hop Freestyle

Hip-hop Freestyle -tunnin tavoitteena on rohkaista tanssijoita löytämään oma tyylinsä. Tunti koostuu Freestyleharjoituksista, joiden avulla kehitetään Hip Hopin perusteiden monipuolista käyttöä, musiikin tulkintaa ja kuuntelemista, oman liikkeen luomista sekä tilan hahmotusta ja käyttöä. Myös rinki- ja battleharjoitukset ovat tärkeä osa tuntia. Tunnilla tanssitaan niin yksin, pareittain kuin ryhmässäkin sekä tutkitaan Hip Hopin sosiaalista puolta.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Torstai:
Hip-hop Freestyle nuoret & aikuiset avoin taso / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu

House

House on Chicagosta lähtöisin oleva vauhdikas ja hikinen klubitanssi, joka on saanut vaikutteita etenkin latinalais- ja afroamerikkalaisista musiikeista ja tansseista, kuten steppistä, breikistä, salsasta, mambosta ja jazzista. Houseen kuuluu olennaisesti rytmikäs ja virtaava vartalon liike (jack) sekä nopea jalkatyöskentely. House-tunnilla tanssitaan myös pareittain leikkisästi battlaten.

Tuntivarustus: Rennot vaatteet, jossa on mukava liikkua sekä sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
House nuoret & aikuiset yksi taso / Heidi Hartzell

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Locking

Locking on vauhdikas katutanssilaji, jossa musiikkina soi pääosin koukuttava funk. Liikkeet ovat energisiä ja suuria, päähuomion ollessa hauskoissa käsien liikkeissä. Lockingin kantava ajatus on tanssia kuin piirroshahmo liioiteltuine liikkeineen ja poseerauksineen. Mukana on myös akrobatiaa, jolla maustetaan rentoa mutta terävää tanssia.

Locking tunneilla harjoitellaan perustekniikan lisäksi esiintymistä ja esiintyjyyttä, koreografiaa ja tietysti improvisaatiota. Tämä tanssi ei jätä kylmäksi tanssijaa eikä katsojaa, vaan saa hymyn huulille kaikenikäisille.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Locking nuoret & aikuiset alkeisjatko / Teemu Tuohimaa
Locking nuoret & aikuiset edistyneet / Teemu Tuohimaa

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Popping

Popping

Näyttävä popping on yhteistermi useille eri tanssityyleille kuten boogaloo, waving, tutting, hitting, gliding, animation ja robot. Popping-tyylille on ominaista selkeät iskevät pysähdykset ja lihasten ”nytkähdykset” eli popit sekä sulavaa aaltomaista liikettä. Tunneilla tehdään popping tekniikka-, rytmi-, koordinaatio- ja isolaatioharjoituksia sekä tanssisarjoja.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Popping nuoret & aikuiset jatkotaso / Julian Owusu

Kurssi-info & ilmoittaudu

Waacking

Waacking on saanut inspiraationsa vanhoista Hollywood-elokuvista ja sen tähdistä, jonka takia dramaattisuus ja vahva eläytyminen sekä erilaisiin rooleihin solahtaminen kuuluu ehdottomasti asiaan. Lajille on ominaista naisellinen liike sekä nopeat käsiliikkeet musiikin tahtiin. Musiikkina voi soida melkein mitä vain, discoa, poppia tai R’n’B:tä.

Waacking-tunneilla opetellaan lajin perustekniikkaa, koordinaatioharjoituksia sekä käsi- ja jalkatekniikkaa. Tunneilla groove, musiikin kuuntelu ja liikkuminen musiikin eri rytmeihin korostuu harjoituksissa.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä avojaloin.

Kevätkausi 2020:

Perjantai:
Waacking nuoret alkeet / Veera Pyykkö
Waacking nuoret & aikuiset alkeisjatko / Jutta Sulkala
Waacking nuoret & aikuiset jatko/edistyneet / Jutta Sulkala

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Voguing

Voguing on New Yorkissa syntynyt alakulttuuri ja tanssilaji, joka sai alkunsa Harlemissa afroamerikkalaisten ja latinoiden LGBTQ-yhteisöistä. Heille Vogue ballit olivat tilaisuuksia ilmaista itseään ja identiteettiään. Nykyään maailmanlaajuisesti tunnettu voguing pitää sisällään useita eri tyylejä (esim. old way, new way, femme), joilla kullakin on oma tekniikkansa ja liikekielensä.

Tunneilla harjoitellaan mm. käsitekniikoita, kävelyitä, poseerauksia ja lattiatyöskentelyä. Tärkeää on itsevarma asenne ja heittäytyminen!

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet sekä avojaloin.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Voguing nuoret & aikuiset alkeisjatko / Jutta Sulkala

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Commercial Dance

Commercial Dance -tunneilla hypätään suoraan musiikkivideoiden ja artistien isojen lavakeikkojen maailmaan. Usein vaihtuvat tanssisarjat vaativat ja opettavat asennetta ja esiintymistä.

Commercial Dance on pääasiassa koreografiatunti, johon sisältyy nopeat alkulämmittelyt. Tanssisarjat ovat pääasiassa katutanssilajihenkisiä, mutta myös muiden tanssilajien tekniikoita hyödynnetään. Tunneilla käytetään R’n’B, pop ja hip hop musiikkia. Tämä tunti on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Sisäkengät tai avojaloin.

Kevätkausi 2020:

Keskiviikko:
Commercial Dance nuoret & aikuiset alkeistaso / Nelli Salmela
Commercial Dance nuoret & aikuiset jatkotaso / Nelli Salmela

Perjantai:
Commercial Dance nuoret & aikuiset alkeisjatko / Nelli Salmela
Commercial Dance nuoret & aikuiset edistyneet / Jutta Sulkala

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Lyrical hip-hop

Tämä koreografiatunti on tarkoitettu jo hip-hoppia harrastaneille. Tällä tunnilla harjoitellaan tarinankerrontaa tanssin keinoin ja kehitetään tanssijan esiintyjyyttä ja ilmaisukykyä.

Tunnilla opetellaan hip hop koreografioita sovellettuna nykypäivän hip-hop ja R’n’B musiikkiin.

Varusteet: Rennot vaatteet, jossa on mukava liikkua sekä sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Keskiviikko:
Lyrical hip-hop nuoret & aikuiset alkeistaso / Heidi Hartzell
Lyrical hip-hop nuoret & aikuiset jatkotaso / Heidi Hartzell

Torstai:
Lyrical hip-hop nuoret & aikuiset edistyneet / Heidi Hartzell

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Dancehall Fusion

Dancehall on Jamaikalta lähtöisin oleva katutanssityyli, joka on saanut runsaasti vaikutteita afrikkalaisista tansseista ja on varsinainen asennetta vaativa vauhdikas energiapommi! Tässä lajissa yhdistyy liikkeen energia ja hallittu voima!

Tunneilla käydään läpi sekä unisex että queen style dancehallin perusliikkeitä ja tekniikkaa. Queen stylen parissa tutustutaan dancehallin naiselliseen puoleen ja opitaan lajille ominaista voimakasta lantion käyttöä.

Näillä tunneilla kehittyy niin kunto, koordinaatio kuin liikemuistikin.

Varusteet: Rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua. Voit tanssia joko kengillä, sukilla tai avojaloin.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Dancehall Fusion 16+ alkeistaso / Miia Ahonen
Dancehall Fusion 16+ jatkotaso / Miia Ahonen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Afrofusion

Afrofusion on koukuttava fuusio afrikkalaisen tanssin liikekieltä osin yhdistettynä tämän päivän katutanssilajeihin.  Meno on hikisen vauhdikasta mutta veikeä hymy kuuluu asiaan!

Tunnilla tanssitaan lähinnä länsiafrikkalaisen Afropop- ja Afrobeat-musiikin trenditansseja kuten Azontoa.  Tässä tyylissä tanssitaan pehmeästi joustavin polvin ja lantio liikkuen. Afrofusion on hyvä oheislaji varsinkin hip hopin harrastajille opettamaan monipuolista vartalon liikekieltä ja rytmiä!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet ja sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Tiistai:
Afrofusion nuoret & aikuiset yksi taso / Julian Owusu

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Breaking nuoret

Breaking on hip hop kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji, jonka erityisesti pojat ovat ottaneet omakseen. Breiking kehittää voimaa, notkeutta ja tasapainoa. Lajin harrastajia ja elämäntapatanssijoita kutsutaan nimellä b-boy tai b-girl.

Tunneilla opetellaan toprockeja, footworkeja, freezejä ja power moveseja ikäryhmälle sopivalla tavalla. Harjoittelu on turvallista ja aloitetaan helposti opittavista liikkeistä, eikä harrastajille ole minkäänlaisia alkuvaatimuksia.

Varusteet: Pitkälahkeiset housut, t-paita ja sisäkengät.

Kevätkausi 2020:

Perjantai:
Breaking nuoret yksi taso / Hermanni Pohjola

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Shuffle

Shuffle

Shuffle (=sekoittaa) on nimensä mukaisesti vauhdikas tanssityyli, joka on syntynyt eri katutanssien pohjalta
kehittyneistä rave- ja klubitansseista. Tosin se alkuperäinen inspiraation lähde tulee peräti 1920-luvun charlestonista!
Musiikkina tunnilla soi enimmäkseen elektroninen/housemusiikki ja hikinen meininki on taattu, koska tanssi on nimenomaan
täynnä vikkeliä askelikkoja ja jalkakikkailuja!

Kevätkausi 2020:

Keskiviikko:
Shuffle nuoret & aikuiset alkeet / Teemu Tuohimaa

Kurssi-info & ilmoittaudu

Latino Show

Latino Show on mukaansatempaavaa latinalaistanssia, ihania rytmejä ja monipuolista vartalonliikettä. Tunneilla opetellaan erityisesti kilpatanssitekniikkaan pohjaten sambaa, cha-chata, rumbaa, paso doblea ja jiveä sekä myös muita lattarirytmejä, kuten salsaa.

Vaihtelevien tanssisarjojen lisäksi tunneilla panostetaan vartalonkäytön ja -rytmiikan harjoitteluun salinpoikki tehtävissä liikkuvissa tekniikkaharjoituksissa ja keskilattialla.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Latino Show nuoret & aikuiset alkeet 2 / Anniina Koivuniemi

Tiistai:
Latino Show nuoret & aikuiset edistyneet / Marjukka Koivuniemi

Keskiviikko:
Latino Show nuoret & aikuiset jatkotaso / Marjukka Koivuniemi

Torstai:
Latino Show nuoret & aikuiset alkeisjatko / Marjukka Koivuniemi

Sunnuntai:
Latino Show lapset & nuoret alkeistaso / Anniina Koivuniemi

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
High heels latin

High heels latin

High heels Latin -tunti on tarkoitettu jo latinalaistansseja harrastaneille ja korkokenkiä rakastaville.

Tunnin tavoite on oppia tanssimaan korkeilla koroilla. Aluksi tehdään tanssillinen alkulämmittely ja perustekniikkaharjoituksia tasapainon kehittämiseksi korkeilla kengillä ja oikean kävelytekniikan oppimiseksi. Sen jälkeen keskitytäänkin tanssimiseen tanssilajista toiseen vaihtuvissa sarjoissa.

Varusteet: Korkokengät (ja suositus oikeat latinalaistanssikengät). Muutoin mukavat ja mieluisat treenivaatteet.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
High heels latin nuoret & aikuiset yksi taso / Anniina Koivuniemi

Kurssi-info & ilmoittaudu
Latino Show tekniikka

Latino Show tekniikka

Tunti on tarkoitettu jo lajia harrastaneille nuorille ja aikuisille.

Latino Show on mukaansatempaavaa latinalaistanssia, ihania rytmejä ja monipuolista vartalonliikettä. Tunneilla opetellaan erityisesti kilpatanssitekniikkaan pohjaten sambaa, cha-chata, rumbaa, paso doblea ja jiveä sekä myös muita lattarirytmejä, kuten salsaa.
Vaihtelevien tanssisarjojen lisäksi tunneilla panostetaan vartalonkäytön ja -rytmiikan harjoitteluun salinpoikki tehtävissä liikkuvissa tekniikkaharjoituksissa ja keskilattialla.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Kevätkausi 2020:

Sunnuntai:
Latino Show tekniikka yksi taso / Anniina Koivuniemi

Kurssi-info & ilmoittaudu

Reggaeton

Reggaeton on erittäin suosittu nykyisin joka puolella maailmaa ja sitä tanssitaan niin kaduilla, yökerhoissa kuin tanssikouluissa. Musiikkityylissä sekoittuvat latinalainen musiikki, jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Tanssina reggaeton on voimakasliikkeinen ja sensuelli. Reggaeton-liikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, mutta erityisen hyvää liikuntaa se on vartalon keskiosalle, lantiolle ja hartiaseudulle!

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Reggaeton nuoret & aikuiset alkeisjatko / Päivi Perttunen
Reggaeton nuoret & aikuiset jatkotaso / Päivi Perttunen

Tiistai:
Reggaeton nuoret & aikuiset alkeistaso / Miia Ahonen

Keskiviikko:
Reggaeton nuoret & aikuiset alkeet / Päivi Perttunen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Baletti nuoret

Balettitunnit on tarkoitettu tavoitteellisesti harrastaville tanssijoille oheislajiksi kehittämään omaa teknistä osaamista, syventämään jo olemassa olevaa tekniikkaa ja parantamaan omaa kehontuntemusta sekä -linjausta.

Tunnilla tehdään perustekniikkaharjoitukset tangolla, keskilattiaharjoituksissa tehdään liikkuvia sarjoja ja pureudutaan erilaisiin piruetti- ja hyppytekniikoihin. Tanssiteknisten harjoitusten lisäksi tunneilla paneudutaan oppilaiden oman tanssillisuuden kehittämiseen tunnin päättävässä tanssisarjassa ja opetellaan käyttämään hengitystä tanssia tukevana elementtinä. Baletin säännöllinen treenaaminen tuo tanssijoille hyödyllistä kehotietoutta, jonka vuoksi lajia voi suositella kaikille tanssin harrastajille lajista riippumatta.

Varusteet: Vartalonmyötäiset, joustavat vaatteet. Pehmeät balettitossut tai sukat. Pitkät hiukset kiinni.

Kevätkausi 2020:

Maanantai:
Baletti nuoret jatkotaso / Asta Hartikainen

Tiistai:
Baletti nuoret alkeisjatko / Soile Puumalainen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Circuit Training

Circuit Training

Edistyneemmille tanssijoille tarkoitettu Circuit Training on tehokas kiertoharjoittelutunti, jossa tehdään sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä oman kehon painolla sekä jonkin verran erilaisia välineitä hyväksi käyttäen.
Tunti antaa hyviä ideoita myös kesäkauden omaehtoiseen harjoitteluun peruskunnon kohottamiseksi!

Varusteet: Mukavat treenivaatteet. Lenkkareissa, avojaloin tai sukilla, harjoituksesta riippuen.

Kevätkausi 2020:

Lauantai:
Circuit Training juniorit & aikuiset (vain kilpailijoille) / Lotta Kyllönen-Jämsä

Kurssi-info & ilmoittaudu
CityMetka

CityMetka

CityMetka Dance
Tanssitunti kaikille 13-25 vuotiaille rohkeille tanssijoille, jotka haluavat haastaa itseään koreografian ja tanssitekniikan saralla. Tunti on tarkoitettu tanssijoille, jotka tanssivat jalkojensa päällä, eivätkä tarvitse tunnille avustajaa. Tunnilla tehdään tanssiteknisten harjoitteiden lisäksi luovan tanssin sekä tanssinilmaisun harjoitteita. Tärkeintä tunnilla on tanssi lumosta nauttiminen. Ryhmä esiintyy Citydancen näytöksissä ja voi halutessaan osallistua katselmuksiin sekä kilpailuihin.

CityMetka Luova
Tanssitunti luoville 11-20 vuotiaille ilmaisijoille, joiden sisällä kuplii tanssin riemu. Tunnille ovat tervetulleita myös avustajat. Salin ja ryhmän koosta riippuen tunnille voi osallistua 1-2 pyörätuolitanssijaa. Tunnilla sukelletaan luovan tanssin ja sisältä kumpuavan liikkeen maailmaan, jota rikastutetaan sopivasti tanssiteknisillä harjoitteilla sekä koreografialla. Pääpaino tunnilla on löytää tanssin riemu ja nauttia liikkeestä sekä kanssa tanssijoista. Ryhmä esiintyy halutessaan Citydancen näytöksissä.

Kevätkausi 2020:

Keskiviikko:
CityMetka 11-20v luova / Heidi Ranta
CityMetka 13-25v dance / Heidi Ranta

Kurssi-info & ilmoittaudu
Maraton_hide

Tanssimaraton

Kerran kuussa järjestettävässä TanssiMaraton-päivässä on helppo tutustua eri tanssilajeihin edullisella kertamaksulla. Tarjolla on aina kolme erilaista tanssituntia. Päivästä voi valita mieleisensä paketin – innokkaimmat tanssijat ottavat koko paketin!

Tunnin kesto on 50 min. TanssiMaraton -tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo tanssi aikaisemmin harrastaneille. Tunnit on ensisijaisesti kohdistettu aikuisharrastajille ( 15+ ).

OHJELMA 14.3.2020
11:00 Waacking / Veera
12:00 Jazz Attack / Merja
13:00 Latino Show / Merja

Maratonpäivän hinnat:
1 tunti / 9,-
2 tuntia / 17,-
3 tuntia / 22,-

ILMOITTUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassa tai ennen tunnin alkua asiakaspalvelussamme.

Kurssi-info & ilmoittaudu
Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssin tanssitunnille ovat tervetulleita kaikki pyörätuolia apunaan käyttävät tanssijat, jotka haluavat päästä nauttimaan liikkumisen ja onnistumisen kokemuksista.
Tunnilla tutustutaan pyörätuolitanssin maailmaan eri tanssilajien (mm. hiphop, showtanssi, jazz) kautta, ja tunnilla tehdään tanssiteknisten harjoitteiden lisäksi luovan tanssin sekä tanssinilmaisun harjoitteita. Tunnin tavoitteena on kokea tanssin riemu omista lähtökohdista ponnistaen eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvitse olla. Tunnille voi tulla yksin tai avustajan kanssa.

Pyörätuolitanssi (nuoret & aikuiset) :
Tämä pyörätuolitanssitunti on tarkoitettu heille, jotka pystyvät liikkumaan omatoimisesti pyörätuolin avulla ja jonka ylävartalon toimintakyky on normaali tai lähes normaali.

Kurssikausi 15.3.-17.5. (HOX! Ei 29.3. 12.4. 26.4.), 7 kertaa
Pyörätuolitanssi: su klo 12:00-13:00

Hinta 91,- (7 krt)

Opettajana Jutta Kotala

Tunnit pidetään salissa 1. Saliin pääsee kätevästi pyörätuolin kanssa Superparkin ovesta, josta löytyy ramppi.

Kurssi-info & ilmoittaudu
X