Show

Showtanssi on monipuolinen ja vauhdikas tanssilaji, josta tanssiharrastus on helppo aloittaa. Tunneilla tanssitaan erityylisten musiikkien tahtiin aina listahiteistä lähtien. Tunnin sisältöön vaikuttaa suuresti opettajan oma persoonallinen tyyli.

Tanssitekniikka pohjaa pääasiallisesti jazztanssiin, nykytanssiin ja balettiin, mutta showtanssi ottaa vaikutteita useista eri tanssityyleistä. Showtanssi on nimensä mukaan esittävää tanssia, jossa kerrotaan tarinaa kehon liikekielen ja tunnetilojen avulla. Teemalliset tanssisarjat kehittävät ilmaisukykyä ja rohkaisevat esiintymään. Tanssitunneilla on selkeä rakenne lämmittelyineen, perustekniikka- ja salinpoikkiharjoitteineen, tanssisarjoineen ja venyttelyineen. Keskeisessä roolissa on kuitenkin aina eläytyminen ja tanssin ilon kokeminen.

Varusteet: Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Show aikuiset alkeet 1 / Soile Puumalainen

Torstai:
Show 16+ edistyneet / Lotta Kyllönen-Jämsä
Show aikuiset yksi taso / Elina Piirainen

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Easy Dance

Easy Dance

Easy Dance on aikuisille suunnattu hyvänmielentanssitunti, joka sopii kaikille – myös heille, jotka eivät koe omaksuvansa nopeasti uusia asioita tai joille tanssimaailma on täysin uusi ja ennenkokematon. Tunnilla tanssitaan tyylilajista toiseen ja annetaan aikaa perusasioiden omaksumiselle. Tärkeintä on kuitenkin tanssin ilon ja riemun löytäminen.

Varusteet: Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Easy Dance 31+ alkeet / Jonna Suokas

Kurssi-info & ilmoittaudu

Dance with impro

Dance with impro-tunnilla tanssitaan opettajan ohjaamia liiketehtäviä ja tanssisarjoja sekä tehdään erilaisia improvisaatiotehtäviä. Tanssisarjoissa ja erilaisissa liiketehtävissä työstetään opettajan johdolla liikkeen laatuja, opetellaan musiikin tulkintaa ja paneudutaan ilmaisuun. Improvisaatiotehtävissä tavoite on oppia lähestymään improvisaatioita leikkimielisesti ja kokeilunhaluisesti ilman isoja paineita sekä pyritään löytämään omaa kehollista ilmaisua ja liikekieltä. Improvisaatiotehtäviä tehdään sekä yksin, pareittain että ryhmissä. Tunti on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Syyskausi 2019:

Sunnuntai:
Dance with impro nuoret & aikuiset yksi taso / Soile Puumalainen

Kurssi-info & ilmoittaudu

Bollywood

Bollywood-tunnilla heittäydytään intialaisten elokuvien värikkääseen ja tunteikkaaseen maailman sekä nautitaan vauhdikkaasta ja mahtipontisesta Bollywood-musiikista! Lajissa yhdistellään elementtejä klassisista intialaisista temppelitansseista sekä muista tanssilajeista kuten itämaisista tansseista, hip-hopista ja showtanssista. Meno on valitusta musiikista riippuen naisellista ja flirttailevaa, vauhdikasta ja energistä tai täysin hullunkurista ja hauskaa! Aina kuitenkin pilke silmäkulmassa!

Varusteet: Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Sunnuntai:
Bollywood nuoret & aikuiset avoin taso / Aurora Ylinen

Kurssi-info & ilmoittaudu
Disco & Show

Disco & Show

Vauhdikas ja fysiikkaa nopeasti kehittävä disco dance sekä ilmaisua ja eläytymistä painottava showtanssi ovat hauska kombo aikuiselle tanssinharrastajalle!

Disco & Show tunti alkaa lämmittelystä ja lihaskunto-osiosta. Tunnilla harjoitellaan kehonhallintaa ja tanssitekniikkaa sekä kehitetään liikkuvuutta. Energinen discotanssi nostaa sykkeet korkealle ja showtanssin parissa mennään tunnelmasta toiseen aina musikaalihenkisistä tanssisarjoista hitaisiin tunnelmabiiseihin.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukilla. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Disco & Show aikuiset yksi taso / Jenni Jokikokko-Jakkula

Kurssi-info & ilmoittaudu

Disco aikuiset

Discodance on vauhdikas ja sporttinen tanssilaji, joka kehittää ponnistusvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja nopeutta. Sille ominaista on iskevät käsiliikkeet, nopeat askelsarjat, räjähtävät hypyt ja näyttävät poseeraukset. Tämä tanssilaji tempaa mukaansa iloisella ja fyysisesti haastavalla meiningillään!

Discodance pitää sisällään jalanheittoja ja piruetteja, joita harjoitellaan tuntien tekniikkaosuudessa. Sähäköissä tanssisarjoissa kokeillaan myös pari- ja pienryhmätyöskentelyä. Tunneilla tanssitaan nopeatempoiseen disco- ja popmusiikkiin, joka tempaa taatusti mukaansa nauttimaan tanssin ilosta ja riemusta – ja hikisestä menosta.

Varusteet: Joustavat, vartalonmyötäiset tanssivaatteet sekä avojaloin. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Disco juniorit & aikuiset edistyneet (vain kilpailijoille) / Jenni Jokikokko-Jakkula

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Disco tekniikka & kisaharjoitus

Disco tekniikka & kisaharjoitus

Discon kisaharjoitus sooloissa & duoissa kilpaileville tarkoitettu tunti. Tunnilla tehdään lajinomainen lämmittely, fysiikkaharjoituksia ja erilaisia kilpailutilanneharjoituksia, kuten kisalattian kiertämistä. Lisäksi harjoitellaan omia soolo- ja duo kisakoreografioita.

Syyskausi 2019:

Sunnuntai:
Disco tekniikka & kisaharjoitus juniorit & aikuiset (vain kilpailijoille) / Jenni Jokikokko-Jakkula

Kurssi-info & ilmoittaudu
Jazz Attack

Jazz Attack

Jazz Attack- tunneilla panostetaan dynaamiseen ja sähäkkään liikkumiseen sekä tanssiteknisen osaamisen monipuoliseen kehittämiseen. Tanssitunneilla tehdään koordinaatio- ja isolaatio -harjoituksia sekä kehonhallintaa parantavia harjoitteita. Tämän lisäksi harjoitellaan lajille tyypillisiä askelkuvioita, jalanheittoja, potkuja sekä piruetteja ja niiden yhdistelmiä. Rytmiin ja sen muutoksiin sekä teräviin iskuihin kiinnitetään erityisesti huomiota. Tanssisarjoihin yhdistetään elementtejä perinteisen jazztanssin sekä musikaalimaailman puolelta. Teemalliset tanssisarjat vahvistavat tanssijan ilmaisukykyä, ilmeikkyyttä ja oman persoonan rohkeaa esilletuomista.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet, mielellään kohtuullisen vartalonmyötäiset. Jazztossut tai avojaloin (sukat mukana). Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Jazz Attack 31+ yksi taso / Outi Räsänen

Keskiviikko:
Jazz Attack nuoret & aikuiset edistyneet / Asta Hartikainen

Kurssi-info & ilmoittaudu

Lyrical Jazz

Lyrical Jazz pohjautuu vahvasti esittävän taidetanssin (baletin, jazzin ja nykytanssin) tekniikoihin ja tunnit on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Lyrical Jazz tunneilla harjoitellaan klassisen baletin perusliikkeitä sekä erilaisia piruetteja, hyppyjä ja niiden yhdistelmiä. Tanssisarjoissa korostuvat erilaiset liikkeen laadut, vartalon kokonaisvaltainen käyttö sekä lajille ominainen musiikin tulkinta ja tunnelatautunut ilmaisu. Tanssitunnin musiikkina käytetään perinteiseen jazztanssituntiin verrattuna lyyrisempää musiikkia aina instrumentaalimusiikista balladeihin.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin, jazztossuissa ym. tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Lyrical Jazz 16+ edistyneet / Asta Hartikainen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Commercial Jazz

Commercial Jazz

Commercial Jazz on katutanssilajien ja jazztanssin vetävä fuusio, jossa menon määrittää viime kädessä opettajan oma persoonallinen tyyli.

Tunneilla käytetään monien eri tanssityylien tekniikoita, ja tanssikoreografia on sekoitus kaupallista commercial dancea, jazzia ja urbaania katutanssia. Tällä tunnilla tanssitaan asenteella!

Varusteet: Mukavat ja mieluisat treenivaatteet. Sisäkengät ja mahdollisesti satunnaisesti myös korkkarit.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Commercial Jazz nuoret & aikuiset yksi taso / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu

Burlesque & Broadway

Näillä tunneilla jokainen nainen saa kaivaa esiin sensuellin sisimpänsä ja eläytyä erilaisiin rooleihin nautinnollisen hitaissa tanssisarjoissa. Nämä tunnit sopivat loistavasti myös tanssiharrastusta aloitteleville aikuisille naisille.

Tämä naisellinen tanssitunti pohjautuu burlesquen maailmaan sekä klassikkomusikaaleihin pilke silmäkulmassa. Lyhyen alkulämmittelyn ja kehonhallintaharjoitusten jälkeen tanssitaan sensuelleja ja naisellisia tansseja, joissa jokainen saa kukoistaa! Vaatteet pysyvät yllä, sillä tunneilla keskitytään tanssillisiin elementteihin, joita saatetaan maustaa erilaisilla rekvisiitoilla ja asusteilla.

Varusteet: Joustavat ja mukavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa. Tunneilla käytetään myös jonkin verran lajiin sopivaa rekvisiittaan ja asusteita.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Burlesque & Broadway aikuiset alkeistaso / Jonna Suokas
Burlesque & Broadway aikuiset jatkotaso / Jonna Suokas

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Contemporary Jazz

Contemporary Jazz yhdistää nykytanssin intensiivisen liikkeen ja jazztanssin dynamiikan vahvaksi tunnelatausta ja ilmaisuvoimaa kehittäväksi kokonaisvaltaiseksi tanssityyliksi.

Erilaisten tekniikka- ja kontaktiharjoitteiden avulla kehitetään liikkeenlaatua ja liikemateriaaleissa käytetään paljon myös nykytanssille tyypillistä lattiatyöskentelyä.  Eri tyyliset ja -tempoiset tanssisarjat parantavat fyysistä kehonkäyttöä ja opettavat musiikin tulkintaa.  Tunnin tyyli on viime kädessä sidoksissa opettajan omaan persoonaan.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
Contemporary Jazz aikuiset alkeisjatko / Soile Puumalainen

Torstai:
Contemporary Jazz 31+ yksi taso / Lotta Kyllönen-Jämsä

Perjantai:
Contemporary Jazz nuoret & aikuiset edistyneet / Elina Piirainen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla pyritään syventämään tietoisuutta omasta kehosta ja löytämään oma luonnollinen tapa liikkua. Nykytanssissa käytetään paljon tilan eri tasoja ja vaihtelevia liikelaatuja. Tunneilla pyritään löytämään kehon keskustasta lähtevä kokonaisvaltainen liike käyttäen hyväksi omaa vartalonpainoa ja hengitystä. Nykytanssiin kuuluu olennaisena osana oman liikkeen tuottaminen ja improvisaatio.

Näyttämö- ja taidetanssilajina nykytanssi on ”sateenvarjolaji” ja pitää sisällään hyvin erilaisia tyylisuuntia ja -muotoja. Tyyli onkin kiinni opettajan omasta persoonallisesta tyylistä ja liikekielestä.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Nykytanssi nuoret & aikuiset edistyneet / Elina Piirainen

Torstai:
Nykytanssi 16+ jatkotaso / Elina Piirainen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Jumps & turns

Jumps & Turns -tunti on tarkoitettu oheisharjoittelutunniksi kehittämään tanssiteknisiä taitoja jo tanssia harrastaneille. Tunti rakentuu lämmittely ja lihaskunto-osioihin ja kehonhallintaa ja -linjauksia parantaviin harjoituksiin. Pääpaino harjoittelussa on erilaisten piruettien ja hyppyjen tekniikoissa ja niiden variaatioissa. Tunneilla tehdään niin vauhdikkaita ja liikkuvia lattian poikki harjoituksia kuin keskilattialla harjoiteltavia pieniä liikesommitelmia.

Varusteet: Joustavat, vartalonmyötäiset tanssivaatteet sekä avojaloin. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Jumps & turns juniorit & edistyneet (vain kilpailijoille) / Jenni Jokikokko-Jakkula

Perjantai:
Jumps & turns nuoret & aikuiset jatkotaso / Lotta Kyllönen-Jämsä

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Hip-hop aikuiset

Hip-hop on täynnä asennetta ja energiaa! Hip-hop on vahvasti tässä päivässä elävä ja muuntuva tanssityyli, joka on sidoksissa hip-hopin musiikkiin ja kulttuuriin. Hip-hopille on tyypillistä erilaiset askelikot ja rytminvaihdokset, käsi- ja jalkakoordinaatiot sekä vartalon isolaatioliikkeet. Mausteena käytetään myös breaking tyylisiä lattiatason akrobatialiikkeitä.

Hip-hopissa tyylien kirjo on laaja ja tunteja leimaa pitkälle opettajan oma persoonallinen tyyli, joka näkyy erityisesti tunneilla tehtävissä tanssisarjoissa. Tärkeintä on kuitenkin mahtavan hyvä fiilis ja groove!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet sekä sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
Hip-hop nuoret & aikuiset edistyneet / Heidi Hartzell
Hip-hop aikuiset alkeet 1 / Teemu Tuohimaa
Hip-hop aikuiset yksi taso / Teemu Tuohimaa

Tiistai:
Hip-hop nuoret & aikuiset edistyneet / Julian Owusu

Keskiviikko:
Hip-hop aikuiset alkeisjatko 1 / Heidi Hartzell

Torstai:
Hip-hop nuoret & aikuiset jatkotaso / Heidi Hartzell
Hip-hop aikuiset 31+ yksi taso / Jutta Sulkala

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Hip-hop Freestyle

Hip-hop Freestyle

Hip-hop Freestyle -tunnin tavoitteena on rohkaista tanssijoita löytämään oma tyylinsä. Tunti koostuu Freestyleharjoituksista, joiden avulla kehitetään Hip Hopin perusteiden monipuolista käyttöä, musiikin tulkintaa ja kuuntelemista, oman liikkeen luomista sekä tilan hahmotusta ja käyttöä. Myös rinki- ja battleharjoitukset ovat tärkeä osa tuntia. Tunnilla tanssitaan niin yksin, pareittain kuin ryhmässäkin sekä tutkitaan Hip Hopin sosiaalista puolta.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Torstai:
Hip-hop Freestyle nuoret & aikuiset avoin taso / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu

House

House on Chicagosta lähtöisin oleva vauhdikas ja hikinen klubitanssi, joka on saanut vaikutteita etenkin latinalais- ja afroamerikkalaisista musiikeista ja tansseista, kuten steppistä, breikistä, salsasta, mambosta ja jazzista. Houseen kuuluu olennaisesti rytmikäs ja virtaava vartalon liike (jack) sekä nopea jalkatyöskentely. House-tunnilla tanssitaan myös pareittain leikkisästi battlaten.

Tuntivarustus: Rennot vaatteet, jossa on mukava liikkua sekä sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
House nuoret & aikuiset yksi taso / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Locking

Locking on vauhdikas katutanssilaji, jossa musiikkina soi pääosin koukuttava funk. Liikkeet ovat energisiä ja suuria, päähuomion ollessa hauskoissa käsien liikkeissä. Lockingin kantava ajatus on tanssia kuin piirroshahmo liioiteltuine liikkeineen ja poseerauksineen. Mukana on myös akrobatiaa, jolla maustetaan rentoa mutta terävää tanssia.

Locking tunneilla harjoitellaan perustekniikan lisäksi esiintymistä ja esiintyjyyttä, koreografiaa ja tietysti improvisaatiota. Tämä tanssi ei jätä kylmäksi tanssijaa eikä katsojaa, vaan saa hymyn huulille kaikenikäisille.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
Locking nuoret & aikuiset alkeisjatko / Teemu Tuohimaa
Locking nuoret & aikuiset edistyneet / Teemu Tuohimaa

Perjantai:
Locking nuoret & aikuiset alkeet / Veera Pyykkö

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Popping

Popping

Näyttävä popping on yhteistermi useille eri tanssityyleille kuten boogaloo, waving, tutting, hitting, gliding, animation ja robot. Popping-tyylille on ominaista selkeät iskevät pysähdykset ja lihasten ”nytkähdykset” eli popit sekä sulavaa aaltomaista liikettä. Tunneilla tehdään popping tekniikka-, rytmi-, koordinaatio- ja isolaatioharjoituksia sekä tanssisarjoja.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Popping nuoret & aikuiset jatkotaso / Julian Owusu

Kurssi-info & ilmoittaudu

Waacking

Waacking on saanut inspiraationsa vanhoista Hollywood-elokuvista ja sen tähdistä, jonka takia dramaattisuus ja vahva eläytyminen sekä erilaisiin rooleihin solahtaminen kuuluu ehdottomasti asiaan. Lajille on ominaista naisellinen liike sekä nopeat käsiliikkeet musiikin tahtiin. Musiikkina voi soida melkein mitä vain, discoa, poppia tai R’n’B:tä.

Waacking-tunneilla opetellaan lajin perustekniikkaa, koordinaatioharjoituksia sekä käsi- ja jalkatekniikkaa. Tunneilla groove, musiikin kuuntelu ja liikkuminen musiikin eri rytmeihin korostuu harjoituksissa.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet sekä avojaloin.

Syyskausi 2019:

Perjantai:
Waacking nuoret & aikuiset alkeisjatko / Jutta Sulkala
Waacking nuoret & aikuiset jatko/edistyneet / Jutta Sulkala
Waacking 31+ alkeet / Jutta Sulkala

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Voguing

Voguing on New Yorkissa syntynyt alakulttuuri ja tanssilaji, joka sai alkunsa Harlemissa afroamerikkalaisten ja latinoiden LGBTQ-yhteisöistä. Heille Vogue ballit olivat tilaisuuksia ilmaista itseään ja identiteettiään. Nykyään maailmanlaajuisesti tunnettu voguing pitää sisällään useita eri tyylejä (esim. old way, new way, femme), joilla kullakin on oma tekniikkansa ja liikekielensä.

Tunneilla harjoitellaan mm. käsitekniikoita, kävelyitä, poseerauksia ja lattiatyöskentelyä. Tärkeää on itsevarma asenne ja heittäytyminen!

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet sekä avojaloin.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Voguing nuoret & aikuiset alkeet / Nelli Salmela
Voguing nuoret & aikuiset alkeisjatko / Nelli Salmela

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Commercial Dance

Commercial Dance -tunneilla hypätään suoraan musiikkivideoiden ja artistien isojen lavakeikkojen maailmaan. Usein vaihtuvat tanssisarjat vaativat ja opettavat asennetta ja esiintymistä.

Commercial Dance on pääasiassa koreografiatunti, johon sisältyy nopeat alkulämmittelyt. Tanssisarjat ovat pääasiassa katutanssilajihenkisiä, mutta myös muiden tanssilajien tekniikoita hyödynnetään. Tunneilla käytetään R’n’B, pop ja hip hop musiikkia. Tämä tunti on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Sisäkengät tai avojaloin.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Commercial Dance nuoret & aikuiset alkeistaso (myös uusia!) / Nelli Salmela
Commercial Dance nuoret & aikuiset jatkotaso / Nelli Salmela

Perjantai:
Commercial Dance nuoret & aikuiset alkeisjatko / Nelli Salmela
Commercial Dance nuoret & aikuiset edistyneet / Jutta Sulkala

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Lyrical hip-hop

Tämä koreografiatunti on tarkoitettu jo hip-hoppia harrastaneille. Tällä tunnilla harjoitellaan tarinankerrontaa tanssin keinoin ja kehitetään tanssijan esiintyjyyttä ja ilmaisukykyä.

Tunnilla opetellaan hip hop koreografioita sovellettuna nykypäivän hip-hop ja R’n’B musiikkiin.

Varusteet: Rennot vaatteet, jossa on mukava liikkua sekä sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Lyrical hip-hop nuoret & aikuiset alkeistaso / Heidi Hartzell
Lyrical hip-hop nuoret & aikuiset jatkotaso / Heidi Hartzell

Torstai:
Lyrical hip-hop nuoret & aikuiset edistyneet / Heidi Hartzell

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Dancehall Fusion

Dancehall on Jamaikalta lähtöisin oleva katutanssityyli, joka on saanut runsaasti vaikutteita afrikkalaisista tansseista ja on varsinainen asennetta vaativa vauhdikas energiapommi! Tässä lajissa yhdistyy liikkeen energia ja hallittu voima!

Tunneilla käydään läpi sekä unisex että queen style dancehallin perusliikkeitä ja tekniikkaa. Queen stylen parissa tutustutaan dancehallin naiselliseen puoleen ja opitaan lajille ominaista voimakasta lantion käyttöä.

Näillä tunneilla kehittyy niin kunto, koordinaatio kuin liikemuistikin.

Varusteet: Rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua. Voit tanssia joko kengillä, sukilla tai avojaloin.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Dancehall Fusion 16+ alkeet / Miia Ahonen
Dancehall Fusion 16+ yksi taso / Miia Ahonen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Afrofusion

Afrofusion on koukuttava fuusio afrikkalaisen tanssin liikekieltä osin yhdistettynä tämän päivän katutanssilajeihin.  Meno on hikisen vauhdikasta mutta veikeä hymy kuuluu asiaan!

Tunnilla tanssitaan lähinnä länsiafrikkalaisen Afropop- ja Afrobeat-musiikin trenditansseja kuten Azontoa.  Tässä tyylissä tanssitaan pehmeästi joustavin polvin ja lantio liikkuen. Afrofusion on hyvä oheislaji varsinkin hip hopin harrastajille opettamaan monipuolista vartalon liikekieltä ja rytmiä!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet ja sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Afrofusion nuoret & aikuiset yksi taso / Julian Owusu

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Breaking aikuiset

Breaking on hip hop kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji, jonka erityisesti pojat ovat ottaneet omakseen. Breiking kehittää voimaa, notkeutta ja tasapainoa. Lajin harrastajia ja elämäntapatanssijoita kutsutaan nimellä b-boy tai b-girl.

Tunneilla opetellaan toprockeja, footworkeja, freezejä ja power moveseja ikäryhmälle sopivalla tavalla. Harjoittelu on turvallista ja aloitetaan helposti opittavista liikkeistä, eikä harrastajille ole minkäänlaisia alkuvaatimuksia.

Varusteet: Pitkälahkeiset housut, t-paita ja sisäkengät.

Syyskausi 2019:

Sunnuntai:
Breaking aikuiset avoin taso / Hermanni Pohjola

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Shuffle

Shuffle

Shuffle (=sekoittaa) on nimensä mukaisesti vauhdikas tanssityyli, joka on syntynyt eri katutanssien pohjalta
kehittyneistä rave- ja klubitansseista. Tosin se alkuperäinen inspiraation lähde tulee peräti 1920-luvun charlestonista!
Musiikkina tunnilla soi enimmäkseen elektroninen/housemusiikki ja hikinen meininki on taattu, koska tanssi on nimenomaan
täynnä vikkeliä askelikkoja ja jalkakikkailuja!

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
Shuffle nuoret & aikuiset alkeet / Teemu Tuohimaa
Shuffle nuoret & aikuiset alkeisjatko / Teemu Tuohimaa

Kurssi-info & ilmoittaudu

Latino Show

Latino Show on mukaansatempaavaa latinalaistanssia, ihania rytmejä ja monipuolista vartalonliikettä. Tunneilla opetellaan erityisesti kilpatanssitekniikkaan pohjaten sambaa, cha-chata, rumbaa, paso doblea ja jiveä sekä myös muita lattarirytmejä, kuten salsaa.

Vaihtelevien tanssisarjojen lisäksi tunneilla panostetaan vartalonkäytön ja -rytmiikan harjoitteluun salinpoikki tehtävissä liikkuvissa tekniikkaharjoituksissa ja keskilattialla.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
Latino Show nuoret & aikuiset alkeet / Anniina Koivuniemi
Latino Show aikuiset alkeisjatko / Anniina Koivuniemi

Tiistai:
Latino Show nuoret & aikuiset edistyneet / Marjukka Koivuniemi

Keskiviikko:
Latino Show nuoret & aikuiset jatkotaso / Marjukka Koivuniemi

Torstai:
Latino Show nuoret & aikuiset alkeisjatko / Marjukka Koivuniemi

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Easy Latin

Easy Latin

Easy Latin on aikuisille suunnattu hyvänmielentanssitunti, joka sopii kaikille – myös heille, jotka eivät koe omaksuvansa nopeasti uusia asioita tai joille tanssimaailma on täysin uusi ja ennenkokematon! Tunnilla heittäydytään ihanien lattarirytmien vietäviksi ja annetaan aikaa perusasioiden omaksumiselle. Tärkeintä on kuitenkin tanssin ilon ja riemun löytäminen!

Varusteet:
Mukavat ja rennot treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Sunnuntai:
Easy Latin 31+ avoin taso / Aurora Ylinen

Kurssi-info & ilmoittaudu
High heels latin

High heels latin

High heels Latin -tunti on tarkoitettu jo latinalaistansseja harrastaneille ja korkokenkiä rakastaville.

Tunnin tavoite on oppia tanssimaan korkeilla koroilla. Aluksi tehdään tanssillinen alkulämmittely ja perustekniikkaharjoituksia tasapainon kehittämiseksi korkeilla kengillä ja oikean kävelytekniikan oppimiseksi. Sen jälkeen keskitytäänkin tanssimiseen tanssilajista toiseen vaihtuvissa sarjoissa.

Varusteet: Korkokengät (ja suositus oikeat latinalaistanssikengät). Muutoin mukavat ja mieluisat treenivaatteet.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
High heels latin nuoret & aikuiset yksi taso / Anniina Koivuniemi

 

Kurssi-info & ilmoittaudu
Latino Show tekniikka

Latino Show tekniikka

Tunti on tarkoitettu jo lajia harrastaneille nuorille ja aikuisille.

Latino Show on mukaansatempaavaa latinalaistanssia, ihania rytmejä ja monipuolista vartalonliikettä. Tunneilla opetellaan erityisesti kilpatanssitekniikkaan pohjaten sambaa, cha-chata, rumbaa, paso doblea ja jiveä sekä myös muita lattarirytmejä, kuten salsaa.
Vaihtelevien tanssisarjojen lisäksi tunneilla panostetaan vartalonkäytön ja -rytmiikan harjoitteluun salinpoikki tehtävissä liikkuvissa tekniikkaharjoituksissa ja keskilattialla.

Varusteet: Mukavat ja rennot treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Sunnuntai:
Latino Show tekniikka yksi taso / Anniina Koivuniemi

Kurssi-info & ilmoittaudu

Salsa Cubana aikuiset

Salsa Cubana -tunnit ovat mukaansatempaavia soolotanssitunteja, joilla opetellaan nimensä mukaisesti kuubalaista tanssityyliä. Pääpainona on kehittää omaa tanssillista ilmaisua ja omaksua eri tyylejä vartalonkäytön kehittämisen kautta. Tunnilla tanssitaan pääosin kuubalaista salsaa ja mausteeksi tutustutaan bachataan, reggaetoniin, despelotellaan sekä merenguehen. Perustekniikka- ja rytmiikkaharjoitusten lisäksi tunnilla tehdään aina tanssisarjaa.

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
Salsa Cubana aikuiset alkeet / Päivi Perttunen
Salsa Cubana aikuiset jatkotaso / Päivi Perttunen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Reggaeton

Reggaeton on erittäin suosittu nykyisin joka puolella maailmaa ja sitä tanssitaan niin kaduilla, yökerhoissa kuin tanssikouluissa. Musiikkityylissä sekoittuvat latinalainen musiikki, jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Tanssina reggaeton on voimakasliikkeinen ja sensuelli. Reggaeton-liikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, mutta erityisen hyvää liikuntaa se on vartalon keskiosalle, lantiolle ja hartiaseudulle!

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Syyskausi 2019:

Maanantai:
Reggaeton nuoret & aikuiset alkeisjatko / Päivi Perttunen
Reggaeton nuoret & aikuiset jatkotaso / Päivi Perttunen

Tiistai:
Reggaeton nuoret & aikuiset alkeet / Miia Ahonen

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video

Aikuisbaletti

Aikuisbaletti on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omaa kehontuntemustaan ja -linjaustaan ja joiden sisällä elää se pieni balleriina. Kehonhuoltomenetelmänä baletti parantaa erityisesti voimaa, lihasten joustavuutta ja nivelten liikkuvuutta.

Tunneilla keskitytään baletin aakkosiin ja pääosa harjoituksista tehdään balettitangoilla. Lisäksi tehdään liikkuvampia harjoitteita keskilattialla. Tunnin kruunaa pieni tanssisarja, jossa pääsee eläytymään musiikkiin ja saa kokea tanssin hurman.

Varusteet: Vartalonmyötäiset, joustavat vaatteet. Pehmeät balettitossut tai sukat. Pitkät hiukset kiinni.

Syyskausi 2019:

Tiistai:
Aikuisbaletti alkeisjatko / Anni Lantto

 

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Circuit Training

Circuit Training

Edistyneemmille tanssijoille tarkoitettu Circuit Training on tehokas kiertoharjoittelutunti, jossa tehdään sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä oman kehon painolla sekä jonkin verran erilaisia välineitä hyväksi käyttäen.
Tunti antaa hyviä ideoita myös kesäkauden omaehtoiseen harjoitteluun peruskunnon kohottamiseksi!

Varusteet: Mukavat treenivaatteet. Lenkkareissa, avojaloin tai sukilla, harjoituksesta riippuen.

Syyskausi 2019:

Lauantai:
Circuit training juniorit & aikuiset (vain kilpailijoille) / Lotta Kyllönen-Jämsä

Kurssi-info & ilmoittaudu
CityMetka

CityMetka

CityMetka Dance
Tanssitunti kaikille 13-25 vuotiaille rohkeille tanssijoille, jotka haluavat haastaa itseään koreografian ja tanssitekniikan saralla. Tunti on tarkoitettu tanssijoille, jotka tanssivat jalkojensa päällä, eivätkä tarvitse tunnille avustajaa. Tunnilla tehdään tanssiteknisten harjoitteiden lisäksi luovan tanssin sekä tanssinilmaisun harjoitteita. Tärkeintä tunnilla on tanssi lumosta nauttiminen. Ryhmä esiintyy Citydancen näytöksissä ja voi halutessaan osallistua katselmuksiin sekä kilpailuihin.

CityMetka Luova
Tanssitunti luoville 11-20 vuotiaille ilmaisijoille, joiden sisällä kuplii tanssin riemu. Tunnille ovat tervetulleita myös avustajat. Salin ja ryhmän koosta riippuen tunnille voi osallistua 1-2 pyörätuolitanssijaa. Tunnilla sukelletaan luovan tanssin ja sisältä kumpuavan liikkeen maailmaan, jota rikastutetaan sopivasti tanssiteknisillä harjoitteilla sekä koreografialla. Pääpaino tunnilla on löytää tanssin riemu ja nauttia liikkeestä sekä kanssa tanssijoista. Ryhmä esiintyy halutessaan Citydancen näytöksissä.

Syyskausi 2019:

Keskiviikko:
CityMetka 13-25v dance / Heidi Ranta
CityMetka 11-20v luova / Heidi Ranta

Kurssi-info & ilmoittaudu

Vanhempi & Taapero 1,5-3v

Vanhempi & Taapero -tunti on elämyksellinen ja vuorovaikutuksellinen tanssi- ja liikuntatuokio. Tunti koostuu ohjatuista tanssileikeistä ja luovasta tanssista, jotka etenevät lapsen ehdoilla erilaisten mielikuvien, lorujen, musiikin ja välineiden innoittamana. Vanhempi-taaperotanssin tavoite on lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen, perusliikuntataitojen harjoittaminen ja tanssin peruselementteihin tutustuminen.

Tunneilla harjoitellaan ryhmässä toimimista, mikä helpottaa siirtymistä Rytmitossujen (3-4v) tanssitunnille, jossa tanssitaan jo ilman vanhempia.

Poissaoloja voi korvata toisen päivän vanhempi & taapero kurssilla. Tunneilta kertyneitä poissaoloja ei ole mahdollista korvata muilla tunneilla.

Varusteet: Rennot jumppavaatteet, lapsella pitkät hiukset kiinni ja liukuestetossut tai avojaloin. Juomapullon voi ottaa mukaan tunnille.

Opettajat: Heidi Ranta, Jenni Säkkinen ja Marjukka Koivuniemi

Syksy 2019

Keskiviikkoisin
Kurssi 1:
1: 4.9.-16.10. klo 16:00-16:45 / Jenni Säkkinen / Liikuntakeskus Fun Talvikankaalla
1: 4.9.-16.10. klo 17:00-17:45 / Heidi Ranta

Kurssi 2:
2: 30.10.-11.12. klo 15:00-15:45 / Heidi Ranta
2: 30.10.-11.12. klo 16:00-16:45 / Jenni Säkkinen / Liikuntakeskus Fun Talvikankaalla
2: 30.10.-11.12. klo 17:00-17:45 / Heidi Ranta

Torstaisin:
Kurssi 1: 5.9.-17.10. klo 17:00-17:45 / Marjukka Koivuniemi

Kurssi 2: 31.10.-12.12. klo 17:00-17:45 / Marjukka Koivuniemi

Kurssihinta: 61 euroa (7 kertaa)
Kertamaksu: 10 euroa, mikäli kurssilla on tilaa. Jos kurssi on täynnä, kertamaksulla pääsee mukaan ainoastaan, jos joku ilmoittautuneista on pois.

HUOM! Poissaoloja voi korvata toisen päivän vanhempi & taapero kurssilla. Tunneilta kertyneitä poissaoloja ei ole mahdollista korvata muilla tunneilla.

Peruutusoikeus: Yli 48h ennen kurssin alkua peruttu kurssi voidaan perua veloituksetta. Alle 48h ennen kurssin alkamista peruttu kurssi veloitetaan täysimääräisenä.

TALVIKANKAAN TANSSIJAT HUOM!
Poissaoloja voi korvata halutessaan muilla Citydancen vanhempi & taapero kurssilla Limingantullissa.
Kertamaksu: 10 euroa, mikäli kurssilla on tilaa. Jos kurssi on täynnä, kertamaksulla pääsee mukaan ainoastaan, jos joku ilmoittautuneista on pois. Kertamaksusta opettaja antaa laskun mukaan sekä ottaa yhteystiedot laskutusta varten.

Peruutusoikeus: Yli 48h ennen kurssin alkua peruttu kurssi voidaan perua veloituksetta. Alle 48h ennen kurssin alkamista peruttu kurssi veloitetaan täysimääräisenä.

Liikuntakeskus Fun Talvikankaan tunnit pidetään liikuntakeskuksen tiloissa osoitteessa Tuiskutie 3, 90630 Oulu.

TALVIKANKAALLA TANSSIVIEN EI TARVITSE LUNASTAA JÄSENKORTTIA!

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Total Barre

Total Barre

Total Barressa yhdistyy baletin tekniikkaan pohjaavat harjoitukset vauhdikkaaseen fitness meininkiin. Harjoitukset tehdään pääasiassa balettitangoilla.
Musiikkina ei soi perinteinen pianomusiikki vaan vaihtelevasti tämän päivän pop-, r’n’b ym. biisit!

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Total Barre avoin taso – Yhteistyössä Pilates Oulu!

Keskiviikkoisin:
kurssi 1: 4.9.-16.10. klo 17:30-18:30 / 7 kertaa
– hinta 91€ TAI 14€ kertamaksu
kurssi 2: 6.11.-11.12. klo 17:30-18:30 / 6 kertaa
– hinta 78€ TAI 14€ kertamaksu

Opettajana Merja Satulehto

Tällä tiiviskurssilla voi käydä korvaamassa viikkotuntien poissaoloja!

Kurssi-info & ilmoittaudu
Maraton_hide

Tanssimaraton

TanssiMaraton-päivässä on helppo tutustua eri tanssilajeihin edullisella kertamaksulla. Päivästä voi valita mieleisensä paketin – innokkaimmat tanssijat valitsevat ne kaikki!

Tunnin kesto on 50 min. TanssiMaraton -tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo tanssi aikaisemmin harrastaneille. Tunnit on ensisijaisesti kohdistettu aikuisharrastajille (15+).

OHJELMA 5.10.
11:00 K-Pop / Veera
12:00 Commercial Dance / Veera
13:00 Show / Nelli
14:00 Heels / Nelli

HINNAT
1 tunti / 9,-
2 tuntia / 17,-
3 tuntia / 22,-
4 tuntia / 28,-

ILMOITTUTUMINEN
Voit ilmoittautua etukäteen verkkokaupassa, tai ennen tunnin alkua asiakaspalvelussamme.

Kurssi-info & ilmoittaudu
Tiivarit_hide

LattariLauantai

LattariLauantai on intohimoisten eri latinalaistansseja harrastavien oma teemapäivä, jossa pureudutaan tekniikkaan, vartalonkäyttöön ja musiikin tulkintaan unohtamatta tanssin iloa ja riemua!

Päivän tunneista voi valita mieleisensä kokonaisuuden tai heittäytyä rytmin vietäväksi kaikilla tunneilla. Yhden tunnin kesto on 50 min. Nämä tunnit ovat soolo tunteja ja ovat tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Seuraava LattariLauantai pidetään taas syksyllä 2019.

ILMOITTAUTUMINEN
Voit ilmoittautua etukäteen verkkokaupassa, tai ennen tunnin alkua asiakaspalvelussamme.

HINNAT:
1 tunti / 9,-
2 tuntia / 17,-
3 tuntia / 22,-
4 tuntia / 28,-

Kurssi-info & ilmoittaudu
New Style Hustle

New Style Hustle

New Style Hustle on päivitetty muoto 70-luvulla suosituksi nousseesta paritanssi hustlesta. Laji syntyi New Yorkilaisen Jeff Selbyn sekoittaessa katutanssilajeja perinteisen hustle tekniikan kanssa. Koska tanssin perusaskel ja viennit ovat yksinkertaisia, NSH on helppo tapa siirtyä paritanssin maailmaan. Tanssilajin sallima mahdollisuus improvisoida ja jokaisen tanssijan mahdollisuus tanssia omalla tyylillä alkoi kiehtoa katu- ja nykytanssijoita mikä on johtanut tanssin leviämiseen ympäri maailman.

Hustlesta järjestetään ainoastaan tiiviskursseja!

Tiiviskurssi nuorille ja aikuisille. Kurssi ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa.

Opettajina molemmilla kursseilla toimii Julian Owusu ja Anu Rytivaara

Kurssi 1: Keskiviikkoisin klo 20.00-21.00
2.-16.10. / 3 kertaa
Kurssilla käydään läpi New Style Hustlen perusaskeleita ja erilaisia vientejä. Kurssin taso on avoin ja sekä vasta-aloittelijat että lajia harrastaneet ovat tervetulleita kurssille. Opetuksessa pyritään huomioimaan tanssijoiden tasoerot tarjoamalla liikkeistä helpompia ja vaikeampia variaatioita. Kurssille voi saapua parin kanssa tai ilman, sillä tunnin aikana kierrätetään pareja. Tekniikan hiomisen lisäksi tunneilla keskitytään myös New Style Hustleen sosiaalisena tanssilajina.

Kurssi 2: Keskiviikkoisin klo 20.00-21.00
27.11.-11.12. / 3 kertaa
Kurssilla tehdään New Style Hustlen vientivariaatioita sekä -komboja ja harjoitellaan myös freestyleä. Kurssin taso on avoin mutta olisi suositeltavaa että kurssin osallistujilla olisi paritanssitaustaa tai että heillä olisi jo hallussa New Style Hustlen alkeet. Opetuksessa pyritään kuitenkin huomioimaan tanssijoiden tasoerot tarjoamalla liikkeistä helpompia ja vaikeampia variaatioita. Kurssille voi saapua parin kanssa tai ilman, sillä tunnin aikana kierrätetään pareja. Tekniikan hiomisen lisäksi tunneilla keskitytään myös New Style Hustleen sosiaalisena tanssilajina.

Hinta: 39,- / kurssi

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen päättyy verkokkaupassa 24h ennen tunnin alkua. Ilmoittautua voi myös paikanpäällä, mikäli tunnilla on vielä tilaa.

PERUUTUSEHDOT
Peruutus ennen kurssin alkamista:
Vähintään 48 tuntia ennen kurssin alkua, voi kurssin perua veloituksetta. Voit tehdä peruutuksen verkkokaupassa, jos et ole maksanut kurssia. Mikäli kurssi on maksettu, ole yhteydessä asiakaspalveluun. Peruutus ainoastaan sähköpostitse.
Alle 48 tuntia ennen kurssin alkua, veloitetaan koko kurssi.
Peruutus kurssin alkamisen jälkeen:
Kurssin alkamisen jälkeen veloitetaan koko kurssi.

Kurssi-info & ilmoittaudu Katso video
Street lattiatekniikka

Street lattiatekniikka

Street lattiatekniikka-tunnilla tutustutaan eri katutanssityyleissä ja – lajeissa käytettävään lattiatason työskentelyyn.  Tavoitteena on löytää voimaa liikkua lattialla ja oppia orgaanista, pehmeää liikettä omaa painovoimaa hyväksi käyttäen. Opetus ei perustu mihinkään yksittäiseen tekniikkaan, vaan lattian kanssa tullaan sinuiksi niin breakdancen kuin enemmän nykytanssin ja akrobatian puolella käytettävien tekniikoiden kautta!

Varusteet: Pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut.  Polvisuojat tarpeen mukaan.

Street lattiatekniikka nuoret & aikuiset avoin taso

Ajankohta Perjantaisin klo 19-20.00
4.10.-22.11. / 7 kertaa

Hinta
91€ / koko kurssi TAI 14€ kertamaksu

Opettajana Teemu Tuohimaa

Kurssi-info & ilmoittaudu
X