KILPARYHMIEN INFO

Tanssikeskus Citydancen kilparyhmät ovat väylä tanssijoille, jotka haluavat kehittää itseään tavoitteellisesti ja ikäryhmälleen sopivalla harjoitteluintensiteetillä.
Selkeärytminen harjoittelu kohti kilpailuja kehittää sekä tanssiteknisiä valmiuksia, että ilmaisu- ja esiintymiskykyä. Sitoutuminen ryhmän toimintaan opettaa sitoutumista ja tavoitteellisuutta ja ryhmässä luodaan jopa pitkäaikaisia ystävyyssuhteita – joka on tärkeä aspekti toiminnassa!

KILPARYHMÄT
Muodostelmaryhmät CityKids, CityStreetKids, CityTeens, CityTeensTrainees, CityShowDancers, CityStreetJuniors, CitytreetAdults, Reggaetonmuodostelma, CityLadies, SteamSquad
– tanssii max 24 tanssijaa. Haku Citydancen virallisissa valintakokeissa
Pienryhmät CityDiscoMinit, CityDiscoTeens, CityDiscoTrainees
– tanssii 4-7 tanssijaa. Osaan pienryhmistä (yllä luetellut) haetaan Citydancen valintakokeen kautta, mutta opettajamme tekevät pienryhmiä myös itsenäisesti oman toiminimen kautta
Soolot, duot, pienryhmät
– kaikki soolot ja duot sekä osan pienryhmistä (discoa lukuunottamatta) opettajamme tekevät itsenäisesti oman toiminimen kautta

 IKÄRYHMÄT 2025 KISAKAUDELLE

  • LAPSET: Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 12 vuotta tai ovat sitä nuorempia. (Vuonna 2013 syntyneet ja sitä nuoremmat)
  • JUNIORIT 1 (soolo & duo): Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana vähintään 13 ja enintään 14 vuotta. (Vuosina 2012–2011 syntyneet)
  • JUNIORIT 2 (soolo & duo): Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana vähintään 15 ja enintään 16 vuotta. (Vuosina 2010-2008 syntyneet)
  • JUNIORIT (ryhmäsarjat): Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana vähintään 13 ja enintään 16 vuotta. (Vuosina 2012-2009 syntyneet)
  • AIKUISET 1: Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana 17 vuotta tai ovat sitä vanhempia. (Vuonna 2008 syntyneet ja sitä vanhemmat)
  • AIKUISET 2: Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 31 vuotta tai ovat sitä vanhempia. (Vuonna 1994 syntyneet ja sitä vanhemmat)
  • AIKUISET 3: Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 45 vuotta tai ovat sitä vanhempia. (Vuonna 1980 syntyneet ja sitä vanhemmat) 4
  • IKÄRAJATON: Sarjaan voivat osallistua kaikenikäiset kilpailijat.

TAVOITE
Kilpailutavoite on aina vuosittain Finnish Dance Organizationin määrittelemät SM/IKM-kisat.
Kilparyhmän jäsenet sitoutuvat kilparyhmän harjoituksiin ja esityksiin koko kisakaudeksi (syksy & kevät).

Citydance pyrkii järjestämään myös muita esiintymismahdollisuuksia, jotta oppilaat saavat kallisarvoista kokemusta esiintymisestä.

VALINTAKOETILAISUUS
– ilmoittautuminen aina verkkokaupassa etukäteen.
– valintakoetilaisuus on normaalinkaltainen tanssitunti, jossa tehdään tekniikka- ja salinpoikkiosuudet sekä koreografiaa. Läsnä on lajin opettajia, jotka seuraavat hakijoita tanssitunnin ajan. Tältä pohjalta opettajat tekevät valinnat kuhunkin kilparyhmään
– valintakriteerit vaihtelevat vastuuvetäjien ja koreografien valitseman teoksen tematiikan pohjalta (liikemateriaali, tanssijoiden yhtenäinen tanssitekninen taso, homogeeninen/heterogeeninen ryhmä, ilmaisukyky ym.)

ALENNUKSET
Kilparyhmäläiset, joiden treenikausi kestää koko kauden (15-17 viikkoa), saavat täyspitkistä (15-17 viikkoa) kevään ja syksyn viikkokursseista alennusta seuraavasti:
– muodostelmassa tanssivat 10%
– pienryhmässä tanssivat 5%
– kilparyhmän alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin

X