fbpx
Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssin tanssitunnille ovat tervetulleita kaikki pyörätuolia apunaan käyttävät tanssijat, jotka haluavat päästä nauttimaan liikkumisen ja onnistumisen kokemuksista.
Tunnilla tutustutaan pyörätuolitanssin maailmaan eri tanssilajien (mm. hiphop, showtanssi, jazz) kautta, ja tunnilla tehdään tanssiteknisten harjoitteiden lisäksi luovan tanssin sekä tanssinilmaisun harjoitteita. Tunnin tavoitteena on kokea tanssin riemu omista lähtökohdista ponnistaen eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvitse olla. Tunnille voi tulla yksin tai avustajan kanssa.

Street Jazz

Street Jazz on urbaani tunti, jossa fuusioituu jazztanssin tekniikka ja eri katutanssityylit. Meno on rytmikästä ja energistä ja musiikkityylit vaihtelevat. Tunnilla tehdään tekniikkasarjoja, salin poikki -harjoitteita ja lopputunnista pidempää koreografiaa. Tunti sopii erinomaisesti jo katutanssilajeja harrastaneelle oheistunniksi kehittämään myös laajemmin tanssiteknisiä valmiuksia.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet sekä sisäkengät.

Oriental Show

Oriental Show on ihana fuusio itämaista tanssia ja showtanssia! Tässä lajissa yhdistyvät itämaisen tanssin naiselliset, pehmeät, terävät sekä isoloivat keskivartalon ja lantion liikkeet sekä kauniit käärmemäiset kädet. Showtanssin puolelta mukaan otetaan erilaisia vauhdikkaita käännöksiä sekä piruetteja, tilassa liikkuvia askelia sekä eri tasojen käyttöä.

Varusteet:  Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa.

K-pop Cover

K-pop Cover

Kpop Cover-tunnilla tanssitaan nimensä mukaisesti covereita Kpop-musiikkivideoiden koreografioista. Tanssipätkät ovat yleensä samantapaisia kuin Commercial Dance-tunnin koreografiat.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet ja sisälenkkarit.

Street lattiatekniikka

Street lattiatekniikka

Street lattiatekniikka-tunnilla tutustutaan eri katutanssityyleissä ja – lajeissa käytettävään lattiatason työskentelyyn.  Tavoitteena on löytää voimaa liikkua lattialla ja oppia orgaanista, pehmeää liikettä omaa painovoimaa hyväksi käyttäen. Opetus ei perustu mihinkään yksittäiseen tekniikkaan, vaan lattian kanssa tullaan sinuiksi niin breakdancen kuin enemmän nykytanssin ja akrobatian puolella käytettävien tekniikoiden kautta!

Varusteet: Pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut.  Polvisuojat tarpeen mukaan.

Dance with impro

Dance with impro-tunnilla tanssitaan opettajan ohjaamia liiketehtäviä ja tanssisarjoja sekä tehdään erilaisia improvisaatiotehtäviä. Tanssisarjoissa ja erilaisissa liiketehtävissä työstetään opettajan johdolla liikkeen laatuja, opetellaan musiikin tulkintaa ja paneudutaan ilmaisuun. Improvisaatiotehtävissä tavoite on oppia lähestymään improvisaatioita leikkimielisesti ja kokeilunhaluisesti ilman isoja paineita sekä pyritään löytämään omaa kehollista ilmaisua ja liikekieltä. Improvisaatiotehtäviä tehdään sekä yksin, pareittain että ryhmissä. Tunti on tarkoitettu jo tanssia harrastaneille.

Bollywood

Bollywood-tunnilla heittäydytään intialaisten elokuvien värikkääseen ja tunteikkaaseen maailman sekä nautitaan vauhdikkaasta ja mahtipontisesta Bollywood-musiikista! Lajissa yhdistellään elementtejä klassisista intialaisista temppelitansseista sekä muista tanssilajeista kuten itämaisista tansseista, hip-hopista ja showtanssista. Meno on valitusta musiikista riippuen naisellista ja flirttailevaa, vauhdikasta ja energistä tai täysin hullunkurista ja hauskaa! Aina kuitenkin pilke silmäkulmassa!

Varusteet: Mukavat ja joustavat vaatteet. Avojaloin tai sukissa.

Hip-hop kisaharjoitus soolo / duo

Hip-hop kisaharjoitus soolo / duo

Tämä tunti on tarkoitettu Hip Hop soolo tai duo kategorioissa kilpaileville tanssijoille. Tunnilla tehdään yhteinen lämmittely ja vaihtuvia harjoituksia, jotka auttavat kilpailutilanteessa rentoutumiseen ja siitä nauttimiseen. Syyskaudella keskitytään enemmän oman kilpailusuorituksen optimoimiseen kun taas kevätkaudella harjoitellaan lisäksi omia soolo- ja duo kisakoreografioita. Tunnille ovat tervetulleita niin ensimmäistä kertaa kisalavalle uskaltautuvat kuin pidempään kilpailleetkin.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet sekä sisäkengät.

Jazz Attack

Jazz Attack

Jazz Attack- tunneilla panostetaan dynaamiseen ja sähäkkään liikkumiseen sekä tanssiteknisen osaamisen monipuoliseen kehittämiseen. Tanssitunneilla tehdään koordinaatio- ja isolaatio -harjoituksia sekä kehonhallintaa parantavia harjoitteita. Tämän lisäksi harjoitellaan lajille tyypillisiä askelkuvioita, jalanheittoja, potkuja sekä piruetteja ja niiden yhdistelmiä. Rytmiin ja sen muutoksiin sekä teräviin iskuihin kiinnitetään erityisesti huomiota. Tanssisarjoihin yhdistetään elementtejä perinteisen jazztanssin sekä musikaalimaailman puolelta. Teemalliset tanssisarjat vahvistavat tanssijan ilmaisukykyä, ilmeikkyyttä ja oman persoonan rohkeaa esilletuomista.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet, mielellään kohtuullisen vartalonmyötäiset. Jazztossut tai avojaloin (sukat mukana). Pitkät hiukset kiinni.

Total Barre

Total Barre

Total Barressa yhdistyy baletin tekniikkaan pohjaavat harjoitukset vauhdikkaaseen fitness meininkiin. Harjoitukset tehdään pääasiassa balettitangoilla.
Musiikkina ei soi perinteinen pianomusiikki vaan vaihtelevasti tämän päivän pop-, r’n’b ym. biisit!

Varusteet: Mukavat ja joustavat treenivaatteet. Avojaloin tai sukissa.

X